ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΑΧΑΙΡΑΣ: Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ»

Updated: Oct 1

Στο πλαίσιο των δράσεων μας για απόκτηση γνώσεων σχετικών με τον Πολιτισμό της Κύπρου από τους νέους του Σωματείου μας, το Σωματείο ACPELIA διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στον Μαχαιρά. Απώτερος σκοπός της εκδρομής αποτελεί η προβολή και η ενημέρωση αναφορικά με τα πολιτισμικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή, με συνδετικό κρίκο την ιερότητα που τα χαρακτηρίζει. Ειδικότερα, ο Μαχαιράς βρίθει από ιστορία, λόγω της ύπαρξης του κρησφύγετου, του ανδριάντα του Γρηγόρη Αυξεντίου και του μουσείου με εκθέματα από τη μάχη του Μαχαιρά. Ταυτόχρονα, το θρησκευτικό στοιχείο δεσπόζει, καθώς στον Μαχαιρά είναι κτισμένο το ξακουστό μοναστήρι της Παναγίας του Μαχαιρά, το οποίο στεγάζει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Παράλληλα, το περιβάλλον της περιοχής ξεχωρίζει, χάρη στα ιδιαίτερα στοιχεία γεωλογίας, χλωρίδας, πανίδας και υδρολογίας του Δάσους του Μαχαιρά.Τέλος, το Σωματείο μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτή την εκδρομή προκειμένου, σε συνδυασμό με την απόκτηση γνώσεων για τον πολιτισμό μας, να υλοποιηθούν ορισμένες δραστηριότητες, μέσα από τη συναισθησία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus “Another Way”, στο οποίο το Σωματείο ACPELIA λαμβάνει μέρος ως εταίρος. Συνεπώς, μέσα από την εκδρομή αυτή, οι συμμετέχοντες μας θα έρθουν σε επαφή με τα πολιτισμικά στοιχεία της πατρίδας, της ιστορίας, του περιβάλλοντος και της θρησκείας της Κύπρου, τα οποία συνιστούν μέρος της ταυτότητάς μας, αποκομίζοντας, έτσι, γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στην ανάμειξη τους στα κοινά και στη ζωή τους ως ενεργοί και δραστήριοι πολίτες.Οι συμμετέχοντες, μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από τις δραστηριότητες του “Another Way”, καθώς θα κληθούν να μπουν στην θέση ενός συνανθρώπου μας με προβλήματα όρασης, κάτι που μέσα από την ενσυναίσθηση δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες αλλά και αλλαγές στη στάση συμπεριφοράς μας σε σχέση με τους συνανθρώπους μας.


Η εκδρομή διοργανώνεται από το Σωματείο ACPELIA με την οικονομική στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας μέσα από το πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Νέων.


Χρήσιμες Πληροφορίες


Δικαίωμα Συμμετοχής: παλιά και νέα μέλη του Σωματείου μας. Όσοι δεν είναι μέλη του Σωματείου μπορούν να κάνουν εγγραφή ως μέλη του Σωματείου μας.

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή: https://forms.gle/YussHoyvPtXhgSzf8

Συμβολικό ποσό συμμετοχής: 5 ευρώ (https://www.acpelia.org/plans-pricing)


Στην εκδρομή θα λάβουν μέρος 50 άτομα

Για να λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι μέλη του Σωματείου οικονομικά τακτοποιημένα. Θα τηρηθεί σειρά προταιρεότητας.

Εγγραφή νέου μέλους: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQsMjsaUGLzfEJiZCsFQIaKhbiJL8hnKKKSPCINk1C4WO0yA/viewform (15 ευρώ https://www.acpelia.org/plans-pricing)

Ανανέωση συνδρομής μέλους (επιλογή 10 ευρώ): https://www.acpelia.org/plans-pricing86 views0 comments