top of page

Φεστιβάλ Αθλητισμού και Yγιής Ενασχόλησης (Survivor Competition)

Μετά από ένα μακρινό Ταξίδη γεμάτο εκπλήξεις ,εμπειρίες ,απογοητεύσεις ,αγωνίες, συγκίνησης αλλά και μάθησης τελείωσε το φετινό φεστιβάλ Αθλητισμού και Υγιής Ενασχόλησης που συμπεριλάμβανε και το αγωνιστικό τμήμα του διαγωνισμού SURVIVOR στο Κοινοτικό Γήπεδο Πισσουρίου που ελπίζουμε να μείνει αξέχαστο όχι μόνο σε εμάς αλλά και στον κόσμο που διαγωνίστηκε, συμμετείχε με την παρουσία του στο γήπεδο αλλά και βοήθησε να ολοκληρωθεί αυτή η δράση που άφησε πολλή κόσμο συγκλονισμένο. H ημερομηνίες που θα διεξαγόταν το Φεστιβάλ ήταν από 3 μέχρι τις 14 Αυγούστου και τελικά λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της μεγάλης συμμετοχής από παιδιά και νέους της Κοινότητας και της Ευρύτερης περιοχής κράτησε μέχρι τις 26 Αυγούστου που έγινε η τελετή απονομής. Δεν θα αναφερθούμε στην νικήτρια ομάδα επειδή στόχος για εμάς δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή στα αγωνίσματα κάτι που καταφέραμε να είναι μεγάλη.



Μία δράση που είχαμε ξεκινήσει γεμάτη ανασφάλεια και ερωτηματικά . Θα πάει καλά; Θα αρέσει στον κόσμο; Θα έχει ζήτηση; Θα τα καταφέρουμε; Σκέψεις, αγωνίες αλλά και ενθουσιασμό για κάτι πρωτόγνωρο και για εμάς αλλά και για το χωριό μας. Την πρώτη εβδομάδα τον αγωνισμάτων τα ερωτήματα που είχαμε ξεκίνησαν να αποσύρονται αφού ο κόσμος άρχισε να ενδιαφέρετε, να μαθαίνει, να έρχεται, να θέλει να συμμετάσχει και ο ίδιος. Αντικρίσαμε ενθουσιασμό στα πρόσωπα των νέων που ήθελαν να αγωνιστούν, στα πρόσωπα των μαμάδων που έβλεπα τα παιδιά τους να παίζουν χαρούμενοι και να τρέχουν χωρίς κανένα κίνδυνο αφού υπήρχε συνεχώς επιτήρηση. Επίσης σε όλο το χωριό οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν σε σχέση με τον διαγωνισμό που διεξαγόταν στο γήπεδο της Κοινότητας μας και το κύριο θέμα που υπήρχε σε όλες τις συζητήσεις (Παιδιά, νέους αλλά και μεγαλύτερους) ήταν τα αγωνίσματα του survivor. Με μεγάλη μας χαρά μπορούμε να πούμε ότι ένας από τους στόχους μας που ήταν να ενεργοποιήσουμε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων και από το χωριό και από αλλού να έρθουν να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο τον τεκμηριώσαμε με επιτυχία. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε παιδιά από ηλικίες που ξεκινούσαν από 5 χρονών μέχρι νέους 40 χρονών να λαμβάνουν μέρος είτε με ομάδες είτε ατομικά στο φεστιβάλ και νέους να έρχονται κάθε μέρα στο γήπεδο της Κοινότητας είτε να παρακολουθήσουν διαγωνισμό είτε να λάβουν μέρος, είτε ακόμα να κουβεντιάσουν δημιουργικά σε σχέση με τα αγωνίσματα κάτι που μας γέμισε με αισιοδοξία και όρεξη για να συνεχίζουμε να οργανώνουμε παρόμοιες δραστηριότητες. Το γήπεδο της Κοινότητας Πισσουρίου πήρε φωτιά και για πρώτη φορά μετά από χρόνια γέμισε με παιδικά και νεανικά χαμόγελα κάτι που ήταν και ο αρχικός μας στόχος, να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους της Κοινότητας και της Ευρύτερης περιοχής σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον Αθλητισμό και την Υγιή ενασχόληση



Το κύριο μας θέμα ήταν τα αγωνίσματα που είχαμε συμμετοχές από 12 ομάδες ενηλίκων και 8 παιδικές ομάδες άρα συνολικά είχαμε 100 συμμετέχοντες που δεν φτάνουν τον αρχικό μας στόχο αλλά είναι ένα αρκετά καλό ξεκίνημα για να μας κράτηση σε εγρήγορση έτσι ώστε να γίνετε κάθε χρόνο με συνεχής βελτιωμένα αποτελέσματα στον κόσμο αλλά και βελτιωμένη δουλειά από εμάς αφού κάθε χρόνο θα βλέπουμε κάποια πιθανά λάθη και θα τα βελτιώνουμε όπως είχε γίνει και φέτος . Μέσω τον αγωνίσματα εκτός από τα στατιστικά των συμμετεχόντων είχαμε αντικρίσει το πάθος και την θέληση που υπήρχε στις ομάδες για την νίκη αλλά και απίστευτή συνεργασία, ομαδικότητα και υποστήριξη που κάθε φορά μας συγκινούσε το ότι καταφέραμε να μεταδώσουμε τόσα συναισθήματα σε ένα παιχνίδι .




Αυτά ήτανε ελάχιστα λόγια για ένα τόσο μεγάλο Ταξίδη που ευελπιστούμε να γίνετε καλύτερο χρόνο με τον χρόνο με την δική σας βοήθεια και τις δικές σας συμμετοχές αφού η δική μας επιβραβεύσει είναι η ευχαρίστηση και το ενδιαφέρον του κόσμου.

50 views0 comments
bottom of page